Followers

Auto Backlink

.:: Laydee_N Baby Boo ::.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, March 18, 2010

Info Buat Tatapan


Tengah malam dah ni.. Boring plak, mata tak ngantok lagi..
Ape nak ditulis ekk..
hehehehhe...
ade ni..

Petang tadi terbaca satu artikel ni... kat majalah UJANG. uhuk uhuk.. tak lah seberapa sangat tapi menarik perhatian saya. Cos ada berkaitan dengan family... and most of it are really2 true!!! hahaha... 
Memang terasa abis la pak cik saya tadi.. Kita orang siap suh my auntie baca kuat2 depan pak cik. Pak cik hanya mampu gelak, dlaam hati mesti menyumpah seranah.. "pas ni aku tgk korang beli majalah UJANG lagi.. siap la!!" heheehhehe... NO la... pak cik saya tu sangat baik hati. Takde nak EMO2... Jenis yang COOL memanjang. Tu pasal anak smua pijak kepala HORMAT sangat kat die... hehhe.. 
The article is about Sifat Buruk Pemancing Tegar... macam my uncle ni. But like I said.. MOST OF IT.. Not ALL OF IT

8 keburukan PEMANCING :
  • Badan sihat tapi TIPU kompeni cakap sakit dengan cara ambik MC semata-mata NAK PEGI MEMANCING.
Comment : errr.... yang ni so far takde la my uncle buat. Just die ambik kesempatan time travelling (OUTSTATION) tu g MANCING. heee.... Kata travelling seminggu... Pagi ni g side, malam nanti dah muncul balik kat umah... dtg ambik JORAN.
  • Anak bini ajak pegi jjalan kata sibuk sangat takde masa tapi bila kengkawan ajak pegi mancing laju jer die pegi. Ada plak masanya..
Comment : ahahaha... yang ni pernah berlaku. Tapi awal2 jer kata malas laa... sibuk laa... itu la ini la.. tapi dah kena jelingan maut my auntie.. My uncle will "bah... siap la. Tunggu korang siap bjam2.. ni la yang aku malas.. tunggu lama2!! pot pet.. pot pet... trus masuk keta start enjin keta..." haaiiisshh... mana ada mood nak kuar jjalan?? brebut2 nak bkemas.. 

  • Bini nak beli baju kat pasar malam pun kata mahal tapi beli pancing harga beratus boleh plak.
Comment : ehehehhe... part ni, my uncle memang press habis la gelak. Tapi so far, apa yang my auntie nak... dia akan beli. Just cepat lambat jer la... and tengok tahap Kepentingan benda yang nak dibeli gak. And of cos la... memang ada merungut MAHAL.

  • Kulit yang cerah pun boleh jadi GELAP dan yang gelap BERTAMBAH GELAP.
Comment : hehehhe... ni memang 500% my uncle! 

  • Senang bawak kawan balik (hantu). Budak2 kecik senang nak nampak benda mcm tu, tu yang diorang nangis.
Comment : erkkk... yang ni langsung takleh nak apply kat my uncle. Cos Baby Min tak pernah nangis pun dengan my uncle. Suke lagi ade.. Memang baby Min lebih rapat dengan laki pon. Tu yang kitorang gelar die "HIMAWARI"---> adik Shin Chan. Baby Min tak panggil my uncle "atuk".. die panggil "ayah".

  • Pemancing amatur yang BARU belajar memancing kalau tak dapat ikan menyumpah-nyumpah tauke kolam.
Comment : My uncle takde la sampai tahap ni.. Gian sangat nak memancing sampai pegi kedai memancing utk lepaskan gian. uhuk.. uhuk... By the way, rasa2 nye Bintulu takde kedai mcm ni.. hehheh.. kalau ade, tak tau la.. tapi kalau ade pun, my uncle takde la sampai mnyumpah seranah. He's COOL. ahahha..

  • Memancing sampai LUPA tanggungjawab sendiri.. contohnya nak setelkan hutang sampai orang hantar surat amaran.
Comment : yang ni... My uncle memang PELUPA laa. Bukan disebabkan gian memancing.. *maybe terlalu banyak sangat berjemur kot.. sel2 otak banyak dah hangus. isshhhh..... ishhh...

  • Ada jugak yang tensen memancing tak dapat ikan maka diTUBAnya ikan itu.
Comment : this is sooooooooo NOT my uncle. My uncle tak main tuba.. die menJALA jer.

Laydee_N : Info ini tak bermaksud untuk mempersendakan PEMANCING2 di luar sane.. just untuk tatapan bersama laa... hehehehhe.. sorry laa kalau terasa ek. heheheh.. MAAF Zahir BATIN.




9 Secreto D Amore:

ChiLaBaey's said...

Kalau mata takleh tidur kena kira kambing lompat pagar satu persatu sampai esok ni.... :)

~ ( LayDee_N ) ~ said...

ahahaha... kambing melompat? kat ner? nak gak try petua tuh... hehehehe..

pak long said...

salam buat laydeeN...
pak long sebagai peminat memancing tegar mengakui kebenaran tu...data ni betul sebab ujang tu kan kaki pancing..

~ ( LayDee_N ) ~ said...

ooo yer ker pak long?? ishhh ishhh.. pak long ni... Pak Long bawak *Kawan* skali tak blk umah??

Matt said...

berkorban apa saja demi hobi tercinta, tak gitu? heheh :Þ

~ ( LayDee_N ) ~ said...

ahahahahha.... jgn la sampai family pun nak jd korban. x best la.. kambing lembu byk lg tu nak dkorban.

POSH76 said...

kalu dah giler mancing jauh mana pun sanggup kurenangi hehe

my father fanatik fishing...lucky my hubby tak hehe

weddingdressesanglew said...

Thanks for sharing this with all of us. Every girl has her most beautiful moment in the life just when you wear your own prom dresses in your wedding.You can visit our site wholesale wedding dresses.cheap wedding dresses have good quality. You can find ball gown wedding dresses,empire wedding dresses, mother of the bride dresses,column wedding dresses,flower girl dresses,mermaid wedding dresses,strapless wedding dresses,plus size wedding dresses,beach wedding dresses,bridesmaid dresses,cocktail dresses,evening dresses,quinceanera dresses,summer wedding dresses,top vip wedding dresses,wedding accessoriesyour dream. Get your wedding dresses in our wedding dress shop. There are some information on wedding dress in our wedding dresses blog such as wedding gown shops,WholesaleWeddingDresses.ca Blog. Finally,I hope you have a happy wedding.

weddingdressesanglew said...

Thanks for sharing this with all of us. Every girl has her most beautiful moment in the life just when you wear your own wedding dresses in your wedding.You can visit our wedding dress shop.Cheap wedding dresses have good quality. You can find ball gown wedding dresses,mother of the bride dresses,mermaid wedding dresses,flower girl dresses,strapless wedding dresses,a line wedding dresses,plus size wedding dresses,column wedding dresses,beach wedding dresses,empire wedding dresses,tea length wedding dresses,bridesmaid dresses,cocktail dresses,evening dresses,prom dresses your dream. Get your wedding dress in our bridal shop. Finally,I hope you have a happy wedding.

.:: Laydee_N Album ::.

.:: Laydee_N GuestBook ::.