Followers

Auto Backlink

.:: Laydee_N Baby Boo ::.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Saturday, October 23, 2010


Hye all,
We "meet" again after my last entry
A MONTH AGO.. :p

Nothing Much to write..
Actually, there's NOTHING to write at all.
Just that I miss my "diary" so much..
But not as much as I my darl now.
:( 
Guess he's so busy right now..
Laydee_N : I dont know why they call it heartbreak. It feels like every part of my body is broken too.

Sunday, September 5, 2010

MUST WATCH...


Motivation Entry for everyone!!!!!
Must watch... at least once..



Thanks for watching... please come again. 
nggeeee... ni saya kutip kat FB my sis. "pengutip" btol la laydee_n ni kan... hahhahaa... 
Tapi ni memang MESTI dikutip..... untuk tontonan ramai sebagai motivasi diri.
terutamanya orang macam saya ni.

Buat apa-apa pun tak pernah sukses terus....
Kalau tak gagal berkali-kali, memang bukan saya la tuh.
Mesti confirm koman-koman ada sekali tersungkur...

 Dari kecik sampai besar.. memang asyik menyusah orang jer.
tu yang saya selalu dengar dari mulut mummy laa..
heee.. tapi saya buat dunno jer. 
kalau ambik hati sangat.. dah lama terjun kolam. :p
nak terjun bangunan tak berani... gayat plak. hahahahha
Tapi nak cakap tak pernah ambik hati.. tipu gak la.. kekadang TERasa gak..
Sedih.. tapi saya tak simpan lama. 
Kekadang bila saya gagal... ada masanya saya rasa TERsangat la lemah...
Rasa macam tak mampu dah nak buat aper.. tapi difikir-fikir, sampai bila saya nak terus kat bawah??

So... saya mula belajar dari pengalaman.. Jatuh memang SAKIT.
Tapi melihat orang maju jauh dari kita... adalah lebih MENYEDIHKAN.
Tak kisah la berapa banyak masa yang kita ambik untuk berdiri semula..
Asalkan kita mampu berdiri dan teruskan perjalanan kita hingga ke Garisan Penamat!!
Ya.. sesetengah orang akan memandang rendah kepada orang yang terakhir sampai....
But it's doesn't MATTER.. At least you have the strength to GET UP!!
Memang dah lumrah... ada menang.. ada kalah..
What to do.. that is how thing work. 
Dalam video atas tu... takde tangan.. takde kaki.. boleh jer bangun balik..
"IF I FAIL, I TRY AGAIN AND AGAIN AND AGAIN..
THE HUMAN SPIRIT CAN HANDLE MUCH MORE THAN WE REALIZE..   IT MATTERS HOW YOU ARE GOING TO FINISH..
ARE YOU GOING TO FINISH STRONG?"

Dulu.. lepas SPM, saya sambung belajar kat langkawi - KOLEJ LAGENDA..
MAY 2001- MAY 2002
disebabkan masalah keluarga yang tak leh nak elak.. my mum suruh saya balik Sarawak.
Then.. Masuk Politeknik Kuching jurusan sama ( DIP. elektrik & elektronik)
DEC 2002 - DEC 2003.... QUIT FAILED my 2nd SEM!!
Can't stand the pressure from my family... I ran away from my father.
Zaman remaja saya memang penuh dugaan.. membesar dalam keluarga yang bercerai berai.
Then my mum datang jumpa saya, pujuk saya sambung balik belajar.
Masa tu otak belum tentu center lagi... Rasa malu dengan kawan-kawan.
Nak sambung... haiya.. member lain dah masuk sem 4 saya bru nak masuk balik sem 1..
hahhaha.. "TAK NAK ahhh.." that was my 1st expression 
But F.Y.I, once my mum dah buat keputusan..
there's no turning back.. one GOOD thing bout her.
 My mum tak pernah kalah nyer.. so saya ikut jer.
saya masuk CIDB.. ambik intensif course 3 bulan WIREMAN GRED II (SINGLE PHASE)
LULUS PRAKTIKAL WIRING.. GAGAL PAPER TEST.. 
Sampai sekarang malas nak ambik RE-test.... :p
that was MAC 2004 - June 2004

July 2004 - June 2008
I get my into the same institute (Politeknik Kuching) and same course (Dip. Elk & elt)!
1st sem!!!! memang boring!!!
Belajar balik benda yang sama.. korang nak tau my 1st sem dulu (2002) saya dapat berapa?
saya lulus semua subject with NO "C".. paling rendah "B"
pointer 1st sem (2002) - 3.24 ; bayangkan macam mana 2nd sem bleh saya GAGAL BERHENTI.. pointer below 2.00???!!!
Dahsyat tak dahsyat laydee_n.. hahhaha
1st sem (2004)... gagal 1 subject...
repeat the class in 2nd sem...LULUS 4.00 
BUT..
salah satu subject 2nd sem.. GAGAL plak.... hahhaha
hampeh.. u know why??
gara-gara saya nak tunjuk protes kat my mum laa saya tak nak sambung belajar...  
orang lain bukan main susah nak sambung belajar nak minta lulus.. saya senang-senang jer nak 
MENGGAGALKAN DIRI
bukan takat nak menyusahkan orang.. diri sendiri pun susah.
bodoh tak bodoh saya ni?
So.. sepanjang sesi pembelajaran saya... so macam tu laaa... until my 4th sem..
Orang lain semua g praktikal.. saya dok repeat class lagi.. 4 subject.. 
kene panggil dek Ketua Jabatan Elektrik.. En. Samsuddin.(KJ)
huhuhu.. insaf la sekejap kot.. 
kene kaunseling selama 1 minggu tapi turun 2 kali jer.. masa tu ntah dajjal mana laa merasuk otak saya ni.
TERUK BETOL!!
last sesi kaunseling (2nd day).. KJ cakap.. I was in his best student list back in 2002 batch.
Saya tengok muka KJ pun sedih sangat.. saya tak dapat nak cakap aper, dulu kepala keras sangat!
Ayat last yang KJ ucapkan kepada saya
"Nadzua.. Sebelum ni saya puji student saya sebab nak bagi semangat untuk mereka.. tapi awak lain, awak memang pandai. Orang lain bersusah payah belajar untuk dapatkan A.. Tapi awak, "A" depan mata jer. Awak cuma perlu keluarkan tangan dan ambik jer "A" tu. Tapi awak suka nak ambik jalan JAUH gak.. Knaper?"
Saya langsung tak jawab soalan KJ.. KJ suruh saya simpan jer untuk diri sendiri.. maybe dia malas nak tenung lelama muka penyangak ni kot.. heeeee..
After that session.. saya mula berfikir.. kalau saya betul rasa nak berhenti.. kenapa saya tak berhenti jer.
sebab kesian dengan my mum?? tak gak.. my mum tak kisah sangat kalau saya tak nak belajar..
SO??  ntah laa.. saya pun tak tau.
Bila tengok kawan-kawan lain dah grad.. rasa malu sangat.. sedih.. sakit hati.
so saya bertekad dengan apa cara pun.. tak kisah la.. nak habiskan diploma 10 tahun ker.. janji TAMAT!
Last pointer.. 2.89 hmmmm.... sedikit menyesal dengan keputusan.
Nak buat macam mana.. dah lepas.

haa.. tu baru cerita pasal study..
Belum masalah peribadi..
Kawen 2 tahun.. then berpisah.. :(
kenangan yang paling menyedihkan..
Memang tak leh nak diungkap dengan kata-kata...
Tiada angin.. tiada ribut..
tiba-tiba dicerai.. hanya kerana hasutan keluarga yang tak berasas..
hanya Allah sahaja yang tahu..
Hampir sebulan menangis... terutamanya tiap kali tengok muka MIN.
seolah-olah hidup dalam mimpi ngeri yang tiada penghujung..
This is the SCARIEST PART IN MY LIFE...
saya tak nak MIN lalui hidup yang saya pernah lalui selama ni..
Serba kekurangan.. terutamanya kasih sayang..
sekarang, saya dah rasa KEBAS, nak nangis pun tahan dulu.. lari jauh2 ckit
saya tak nak MIN turut bersedih.
Life have to go on.. no matter what..
Dulu kalau saya jatuh.. saya jatuh sorang.. sakit pun sorang..
sekarang.. semua dah berubah.. tak leh nak pentingkan diri sendiri..
Saya  terpaksa membesarkan Min.. dan bersiap sedia untuk berdepan dengan 
apa segala persoalan yang akan bermain dalam fikiran MIN bila dia dah besar nanti..
Memang ada kalanya saya buntu.. bila menatap muka MIN.. air mata macam air hujan jer turun.
Dulu pernah terfikir nak bagi MIN kat saudara lain... tapi saya tak boleh nak berpisah dengan MIN walaupun sesaat..
Even waktu bekerja pun, saya asyik nak telefon nursery... tanya kabar MIN.
kalau outstation, apatah lagi... air mata memang dah tak leh nak tahan..
kalau ada benteng pun kat mata ni.. tetap akan pecah gak..
Saya nak MIN sentiasa ada sebelah.. sentiasa ingat kat saya..
sebab hanya dia jer pengubat hati.. 
It's amazing how a little girl can bright up the whole world... 


My Sexy Lil' Boo...

Laydee_N: Belum besar lagi nihh.. dah habis kasut I!!! Haiya.. Min, cantek sangat, mama susah nak jaga nanti. Kene standby bodyguard satu untuk MIN. 

NO MATTER HOW HARD IT IS.. TRY TO KEEP IN MIND, THERE IS NOTHING WORST THAN LYING ON THE GROUND.


Thursday, September 2, 2010


 Entri Perasmian Layout Baru..
huhuhuhu...
Dah ramai sangat yang pakai layout yang dulu tuu...
Tukar pemandangan sekali sekala

Since Last few weeks.. x de update ape2.
Semakin jelas "kemalasan" yang melanda "kehidupan" blog ku ini..
Rasa-rasa nak Terminate jer blog ni..
Tapi sayang plak..
 Nanti time-time boring takleh tido...
 Takde tempat nak bersadu...
 Sini gak tempat aku "melepak"

Harapkan Darl.. tak yah ler...
  hmmmm.. haram jer telinga dier nak dengar rintihan hati ku..
Ecececeh..
Takde makner nyer nak mengadu...
Dok lepak sini lagi best dari buat sakit hati sendiri bercakap dengan orang yang tak nak bercakap..
nggeeee...


Tetiba jer ade gambar... hahahhah...
Sah takde idea nak tulis ape daa..
Ni i kutip kat blog adik i.. 
Mr. sinDareLa
Gambar edit, blusher pipi tebal sebelah.. hahahaha
Tapi takper la.. sure he put a lot of effort to do this.
Haaa.. cakap pasal gambar ni..
Next entri laa i sambung ok?
hehheheh...

Nak buat entri rojak...
i mean gumpul semua aktiviti sepanjang bulan lepas dalam entri ni..
Malangnya... gambar dalam memory card fon semua corrupted.
:( sob... sob..
Tapi takper..
Daa minta tolong kawan formatkan fon n daa beli memory card baru..
huhuhu..
Harap-harap.. boleh la bergambar sakan pasni.

Laydee_N :  Maybe lepas raya.. laydee_n nak delete blog ni. tengok la.. mana yang lebih rajin - antara MENdelete or MENGupdate blog.. hmm.... Lapar. Sahur awal laaa... almost 2am daa ni. 

SELAMAT BERSAHUR SEMUA!!!

Tuesday, August 17, 2010

Dah Braper Hari Posa ni ek???



Memang sah tak posa..
hahahahha..
Dah 4 hari dah tak posa.
Paham-paham jer la

Tp ade gak member yang suka tanya soalan yang diorang 
memang sah-sah dah tau naper pompuan tak leh posa...
kekadang rasa nak hangen satu badan...
tapi memandangkan bulan posa kan...
*walaupun tak posa...
huhu...
Apa-apa pun terpaksa jer la buat bodo... Sabar!

Sedar tak sedar.. dah genap seminggu posa.
waahhh... rasa macam cepat jer masa berlalu.
Tak lama lagi raya..
Tahun ni, ingat nak join makcik kat kampung buat KEK LAPIS  Sarawak...
:(
Sibuk lak dengan keje.. takde cuti.
Cuti 2 hari raya jer.. pastu keje dah.
hmm... Memang confirm tak sambut raya la tahun ni. 

Baju pun tak buat.. Rasa malas. 
Takde rasa beraya pon.. Last raya dengan family sendiri....
Tahun 1994.. darjah 5 kot masa tu. 
Dah terbiasa tak beraya... jadi apa-apa persiapan raya pun kita orang tak brapa nak kisah sangat.
Sedih?? ntah.. tak rasa apa-apa yang menyedihkan 
Cuma kesian jer dengan MIN.. 
oooo.. cakap pasal min.
Lama dah tak upload gambar dier..

Tunggu la ek.. mesti korang-korang semua rindu nak tengok
si muka cute MIN..
hahhaahha
prasan lebih la mama MIN ni..
Dalam lappy yang saya guna ni takde gambar MIN..
My lappy lak admit kat "hospital"...

But I promise next entri..
saya postkan gambar MIN banyak-banyak...
heee..

Laydee_N : Time for Walking Around....

Wednesday, August 11, 2010

Selamat Berpuasa!!!!

 

Laydee_N Nak Ucap Selamat Berpuasa kepada semua Umat Islam Di Seluruh Dunia.........
Semoga Anda Semua Mendapat Keberkatan Di bulan yang Mulia ini...

Friday, August 6, 2010

Chipsmore On the Blog




Kehadapan Pengunjung-Pengunjung Blog ku,

heee... dah sebulan takde update. Trafik.... hahahhhaahha, U know I know laa ek. Habuk pun tak masuk blog ni. Hampeh tol... Tapi nak wat lagu mana laa kan? Sibuk Busy memanjang. Kerja tak habis-habis. Ni pun baru lepas siapkan kerja yang dah 3 hari terbengkalai. The Lady Boss dah balik keje daa... Sebulan cuti beranak. Frankly say laa, I prefer the lady boss ada kat ofis more than the BIG BOSS... Haiyaa.. cakap pun tak guna laa. Pendek kata, kalau lama sikit cuti my lady boss... confirm company kita orang TUTUP!! Mana taknyer, management BIG BOSS --------> ZERO!!! Negative some more! waaalaaa weii.. Memang hancus habis... especially when come to releasing NEW ARRIVAL INDONESIAN MAID. Banyak customer complain pasal agent fee. For your info, our company dah set dua harga - For NON-Experience Maid is RM8400 with RM400 monthly salary ; Experienced Maid is RM8700 and monthly salary RM450. RM9000 monthly salary RM500 for one who we confirmed the BEST. Normally we supply the RM9000 for those from areas outside KUCHING. 
Ok balik ke cerita asal, My BIG BOSS. BIG boss... BiG BoSS.. malas nak taip banyak. Dipendekkan cerita, nak untung punya pasal... I terpaksa buat 5 jenis quotation lagi. Dengan potongan gaji lain-lain. Gaji Lain-lain. Ishh.. Macam-macam lagi laa... 
Then pasal renew working permit lak, haiya.. ini lagi sakit kepala ooo. Immigration memang haissshh.... ada-ada jer masalah dengan submission kita orang. Mentang-mentang la "back up" ( Lady Boss ) kita orang tengah cuti! Semua benda tak bagi lepas ek.. tak per! Then dengan customer yang banyak karenah.. Maid yang bermasalah. huhu... Silap-silap I terpaksa reserve tempat kat hospital sakit jiwa. 
Well... Now the Lady Boss is in. I'm so happy. Kene BOM cos keje banyak tergendala... tu memang dah ready awal-awal. Tak kisah laa.. small the pieces jer. 

Hmm.. new chapter. Tomorrow, one of my colleague is going to resign. I think I should request for a new table. A BIG one! More space for my COMING EXTRA jobs!! The reason of his RESIGNATION - no comment! Takut kene demam stressed macam I kot.

Cakap pasal demam lak, I dah hampir 2 minggu Batuk tak baik-baik. Makan ubat dah berbotol-botol. Strepsil, Hacks.. Kiss Me laa what ever.. masih gak tak baik-baik. Migraine on and off. Flu lagi... Jumpa doktor, aiyak.. this is so unbelievable! Check tekanan darah!!! My gosh.. Darah Tinggi! I bru 28... but tak heran la, cos it's inherited disease. Satu family ada darah tinggi. Doktor bagi 2 days leave, but I didn't use it.  I don't think I can afford to handle any delayed tasks. Even I ambik half day leave pun dah meja I penuh dengan paper work. So just imagine what happen after the 2 days leave? 

Laydee_N : Sekian sahaja berita sepanjang sebulan saya menyepi. Esok-esok.. kalau ada masa, saya tambah lagi. Masa memang ada, tapi dengan keadaan saya yang kurang sihat ni... lepas makan ubat, mesti ngantok. Malam ni saya memang sengaja tak makan ubat. heee... cos dah rindu giler dengan blog la katakan.  ngeee... tapi malam ni tak leh nak blogwalking dulu. 1.30am dah. Kene tido.. esok keje!!!! 
Bye.. and Good Night all...

Thursday, July 8, 2010

The forecast of a Psychic Octopus!!!



By now.. 
Mesti dah ramai yang meronggeng 
hahahaha...
Tak kurang yang menonggeng..
Disebabkan kemenangan SPAIN 1-0
menentang GERMAN..
huhuhu..
Saya... dua dua pun tak sokong.
ngeee...
Tapi tadi saya bertaruh dengan my darl, 
Spain akan menang!
*semacam confident jer SPAIN nak menang...*

Sebenarnya saya cuma nak tengok sejauh mana KEBENARAN..
for those who ever heard bout this rumors 
Psychic Octopus..
Maybe korang faham la apa repekan saya ni
Petang semalam saya sempat blog reading  jap
then terbaca pasal si sotong yang boleh meramal ni
Tak pasti lak kalau sotong tu boleh ramal semua game.
So far sotong tu meramal game GERMAN jer.

Dah kol 5.30AM ni... nak sambung tdo jap.
Pagi nanti nak bangun gi kerja...
Nak siapkan Min gi sekolah lagi..
huhuhu...
For Further Info...
Go to this blog ---->R e w r i t e
Mana yang rajin google.. boleh la tolong search gak ek?
Internet sekarang ni tak mengizinkan saya mengGooGle!!
haishhh...

Laydee_N: Sorry darl.. i'm going to bed NOW!


Wednesday, July 7, 2010

Cell phones as dangerous as drunk driving!!!


2.35pm... I just arrived office.
Went out for lunch just now
~sigh~
Suppose to be in before 1.30pm!!!! Ngeeeeeeeeeeee..... ~(#,#)~ I'm Dead Meat!!
Client dah call ntah brapa kali

Actually, I'm late because of this @#%^&* guy..
Talking on the phone while driving..
And with his "P" sticker on his CAR!!!
Stop at the middle of the junction.. Can not manage to drive properly!!
Line Clear pun Tak leh nak kuar gak ker??!!
Rasa Nak JERIT JER!!! Hoiiiii...
"Dah la driving dengan lesen "P"... Pastu on fon lak!!!"
He's very lucky I'm not driving a BIG FOOT!!!
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......
Nak bergayut pun.. Berhenti tepi la dulu!!!!!!
Tengah trafik jam
Nasib Min takde dalam keta..
kalau tak.. aiyak! kan dah ternganga budak tu dengar saya mencarut-carut!
heeee... But usually I won't go and curse anybody infront of my daughter.
She's a fast learner... Most of her age can catch up very fast one. 
So be careful... they are like a mirror reflection. heee..
Sure we don't want our "reflection" to be seen in front of others.. Right?

Ok.. thats all for today.
My advise...
Please... No hand phone for "PRE-MATURE" drivers!!
For PRO.. like me, it's ok. hahahhaha...
naaa... What I mean is,
If you think you can manage to drive safely and SMART!!
Then I don't think its a big problem to others...
How you feel if you are in their situation?
So think of others..

 "Just like you put yourself and other people at risk when you drive drunk, you put yourself and others at risk when you use a cell phone and drive," writes David Strayer, a psychology professor and the study's lead author. "The level of impairment is very similar."


Laydee_N : 1st time tulis entry dalam keadaan panas baran. heeee... but now ok daa .... SIKIT! huuuuuh... Tarik nafas~~~~~ and .... hmmmmm....  

Thursday, July 1, 2010

Laydee_N's Dream Zone Falling Apart


When you feel like everything gone wrong
And you don't know what to do..
Don't know which way to go..
Don't know what to believe...
And there's no body want to listen to you...
What would you do?

When there's somebody willing to do anything for you..
and you won't let them
But you can't find a right word to tell them so..
Would you just walk away without a word?

How I wish I was invisible right now
So I won't hurt anybody..
Cos I'll get hurt too...
Even More... :(

GUILTY.. is an inevitable feeling.
this feeling sometime can discourage us...
And that is when you start to feel like everything gone WRONG!

What make it even worst...
When you want to share it with somebody...
But that somebody refuse to know bout it..
It's really sad.. very.. very SAD.
At the end.. there's only ME... crying ALONE.
Would it be ok if I just go on.. ALONE?


Laydee_N : Darl.. :(

Wednesday, June 23, 2010

Gara-Gara World Cup.....


Bola.. Bola.. Bola.. Bola..
Sana Sini Bola..
 So rasanya semua dah sedia maklum la kan??
Demam bola dah mula melanda para-para KIPAS yang SUSAH  nak MATI BOLA ni..

Nak dijadikan cerita....
2 of my colleagues kene buang keje...
Uhuk.. uhuk..
Datang keje dengan mata stim.. ngantuk.. and tido!!!
Boss tanya kenapa tido?
Ingatkan tak sihat ker apa.. *memang tak sihat pon...!
Then this fellow answered....
"Malam tadi tak tido, tengok BOLA"
apa punya beng......AP laa...
Nak jujur pun bertempat la..
Tapi diorang ni memang dah plan nak resign dari company ni.
Just tunggu masa jer..
Memandangkan review diorang tak berapa nak memuaskan hati BOSS...
So diorang kene KICK OUT terus..

hehehe... Kalau ikutkan yang sebenarnya diorang takde la kene buang keje
Gara-gara berjaga malam tengok bola. ahaks....
Just wanna remind all the football fans out there...
Make sure you got enough COFFEE supply till END of the session!!

I'm sure you don't want this to happen... :p

Laydee_N : Another boring working day... haiiissshhh.. :( But Good News.... I'M BACK!!!! hehehe.. I mean "Blog Walking"... :) kihkihkih.. But the traffic still a bit disappointing. its ok dohh..

Tuesday, June 22, 2010

Office Life..


huuuuuaarrrggggg...... Ngantuk nyer!!
Hahaha.. Mesti korang tertanya-tanya kenapa ngantuk..

Sebenarnya saya pun tak tau nak taip apa daa..
 Since last week dah duduk kat ofis jer takde kuar gi mana-mana
Dulu, muka saya jarang ada kat ofis cos I'm the Runner.
But now, saya terpaksa ganti tempat member yang sorang ni.
Bulan depan dia dah nak resign.... hmmmm
Dok ofis tenung muka boss jer la jawab nyer...
 Keje tak lah banyak sangat tapi tak pernah putus...
Call client remind them bout their maid's working permit,
Prepare document for new applicant,
and so on.. so on.
BORING!!!

Paling fade up, bila berdepan dengan maid yang bermasalah.
Macam-macam alasan, ada yang tak masuk akal...
Kekadang tu saya rasa geli hati gak laa tengok karenah diorang tu.
But most of the time, saya GERAM!
Saya tanya satu.. jawapan nya beribu-ribu dan keluar tajuk!
Bikin panas aja... 

Tapi nasib baik laa, ada sorang colleague ni ditugaskan khas untuk kaunseling maid-maid bermasalah
kalau tak, boleh gila saya dikerja maid-maid tu. :(
Saya ni nak dikatakan temper, tak juga.
Cuma saya tak suka deal dengan benda-benda remeh yang tak tentu pasal.

Apa-apa pun, semua tu takde la teruk sangat.
Kalau dah sampai tahap yang amat MEMBOSANKAN...
I just log in to my FACEBOOK!!!
hahaha.. POKER TIME!!!!
boring dengan poker..
Tenung muka my Darl.. Hahaha..

Then My desk will be like THIS!!
Keje memang takkan habis... sentiasa ada keje.
Keje hari ni.. kene siapkan hari ni gak.
Kalau delay.. keje lain confirm terpaksa kene delay gak.
End of the day.. terpaksa bawa balik rumah siapkan. 
Bunyi macam busy jer kan??
Ntah laa... tak menentu.
Ada keje pun, keje boring-boring jer.
Bulan depan my lady boss cuti bersalin 2 minggu..
Mesti semua benda tunggang terbalik,
Saya just takut saya tak leh nak handle hal-hal immigration..
Benda lain rasanya saya takde masalah sangat.
Yang berkaitan dengan immigration, kalau TERsalah submit ker apa...
Nahas woooooo...
Wish me luck!!!

THE END!

Laydee_N : I miss my OLD tasks.

Tuesday, June 15, 2010

Happy Birthday Sayang....


Last two years, today was Father's day..
and Min was born that day.
Since 15.6.2008
My life has been upside down 
But watching Min grow up make me, my life, my world "STOP" for a while...
Just looking at her face.. all the problems disappeared 
Maybe there's a reason why God let she leave...
Everybody thought she can't make it... 
Cos she was born pre-mature (33 weeks)
And I was running out of Amniotic (air ketuban) 
After two days waiting for her...
Finally, 15.6.2008 at 12.10AM everything was like a miracle


3 days old


Recently pose... 
this one, she's purposely ran to the wall and gave me the pose. Cute!

But so sorry to her, this year we can't throw a birthday party for her.
Cos everybody in the house got infected to the RED EYES disease!!
So irritating.. 


Min was the 1st person...

Then ME..

Then... My sis!!! and My step brother. ( he won't let us took his pic )


Maybe we'll make it as a belated birthday party. 
It's been a crazy week.... 
Busy with those un-finish office works... and I was not feeling so well.
And so do now..


Laydee_N : Happy Birthday sayang.. Daddy must be so busy to remember your birthday. 



Tuesday, June 1, 2010

I Love YOU... MmmuuuaaHHH...



Hye all... Ni menyempat jap sebelum Mata Layu Terkulai Di Atas Katil
~~~~~~ 6 hours later ~~~~~~

hahhaha... Tadi dah tertido
Dok memerah otak pikir apa ayat seterusnya...
Tup.. Tup.. Dahh padam.
Baru satu ayat.... Tapi ni ok daaa
Mata dah segar.. hehehehe

Tapiii.... Saya dah lupa apa main point entri ni.
Huhuhuhu... :( jap refresh balik...
tajuk dah I LOVE YOU.... mesti laa korang tertanya-tanya
Sape YOU???

Nak tengok sape YOU?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VVVV
VV
V

NUFFNANG LAAA....

WHY?????
As u know la kan.. Lately, Saya jarang dah online and update blog.
Not to mention Blog Walking laaa..
So.. i guess u know la how's my statistic look like
Soooo PATHETIC!

Saya dah lama dah tak g jenguk blog-blog orang...
So banyak yang dah ketinggalan..
Maybe there's some explaination for this..
Nuffnang have been NON-STOP giving me buffered.. 
Since Mid April if I'm not mistaken...
Tapi sayang... My traffic is sooo UnAcceptable LOW!!

Yet they don't want to stop the buffered
I'd received six buffered CONTINUOUSLY...
4 of it already turn to meter earning..
now only 2 still on the run.. heee


Ni dah almost 2 weeks.. tak bergerak langsung.
Naper ek??? Baik hati NUFFNANG ni... hehehehe
Tapi bukan NUFFNANG hanya akan bagi buffered untuk blog yang traffic JEM jer ker??
Boleh tolong explain tak?

Sad.. I'm too SUPER DUPER BUZY!!!
Betul2 tak leh nak manage masa untuk blog..
For the moment laa...
Keja kekadang saya TERLEPAS LUNCH...
Sometime LUNCH at 4 or 5pm...
Kekadang balik dari ofis almost 6PM...
Sampai rumah straight to DAPUR
Masak untuk makan malam..
then URUS si BUDAK KECIK MIN lagi....
bagi tido MIN.. dengan saya sekali laa tido..
Sometime saya tido dulu.. MIN?? U know laa...

One of my colleague dah berhenti...
Belum ada pengganti, keje dia passdown kat saya. :(
Keje saya lagi tak pandai habis.. 
So imagine laa camne saya nak buat keje2 saya tu...
Kekadang.. bawa balik... kalau dah bawa balik...
Memang confirm saya tido atas timbunan kertas keje..
Dengan account yang tunggang langgang..
Rasa nak marah gak aarrr... 
But what to do.. Buat la takat yang mampu.
tak abis.. esok ada lagi...
hahahhaahha... bukan BOSS nak bagi gaji lebih pon kalau keje lebih masa..
Sooo.... why should I care?
Sapa suruh kedekut sangat..?

Laydee_N : Melelat plak entri kali ni. Better stop here.. Blog Walking here I come!!!!

Saturday, May 29, 2010

All about Happiness..


Waahhh... Been a while no update!!
Morning to all my viewers... Miss me?
heee.. ;p I miss u all.
It was a BUSY week.. and CRAZY also. :(


Being a RUNNER sometime NO FUN at all..
What to do... No job is always ENJOY one. heeee..
But I do love my job cos I meet a lot of people...
I can learn lot of thing AND my most fav PART is.. the "KANTAU"
I'll tell U more bout the Kantau next entry
But as u know, dealing with people sometime also can make u very up sad. :(
Need to be more patience and PLASTIC too.. hahahha..
Well.. "CUSTOMER ALWAYS RIGHT" right?

Since I'm not so happy... So I'll make an essay bout it. heee...
Everybody say "Money Can't Buy Happiness"
It's PAYDAY.. hahahha..
So does anybody know where to buy one?


" Loyalty Can Buy Happiness "
Found this in facebook few days ago..
Part of me agreed but another part...
Depend on the situation
Money may can not buy Happiness....
But it can buy loyalty.
Actually, nowadays nothing money can't buy.
People seems like desperately need money


I'm wondering if I'll be one of those people... :(
It's really a SAD ending if I AM... 
Cos I still believe in LOVE.

What with these pictures??

heeeee...
"Happiness just like a KISS. We must Share It to Enjoy It"
Do Not Try This in Public!!!!
With ur Kids.. its ok. hehehe.

Laydee_N : Wealth give us NOTHING but WORRIED OF LOOSING IT!

Monday, May 17, 2010

Waiting For Nothing..



     I believe that we all have our own experience waiting for something OR somebody. I'm gonna cut this short... cos I've been deleting and re-write the same thing over and over again. Now is almost 1AM. For your information, I started to write this since 5PM (16/05/2010)... Cut off my cooking time, dinner and washed the dishes, mean more less 4 hours working on this one as I'm waiting for someone. 

     Did you ever asked yourself "What Am I Waiting For?". I guess a lot more than that.. 1st of all, of cos we'll start wondering "Are they going to show up?"... then "What if they don't show up?" then... "Should I wait?" ..."Why are they not coming yet?" and so on. Some people hate waiting... For me, I hate to have this crazy thought in my mind. If I'm one of their "FORGOTTEN LIST"... I still can deal with that. What I CAN NOT deal with is..... "WHAT'S HAPPEN TO THEM?". 

Now almost 7AM, I'm still waiting! I'm not sure why and what am I waiting for. So annoying... But still wanna wait for something that IMPOSSIBLY UNITE! I know WE will end up with nothing... soon or later, hope you don't mind if I wait till this moment END!

Laydee_N : ...............................................

Sunday, May 9, 2010

KIDS FOR RM59.90 ONLY!!


haaaa... mesti ramai yang terkejut kan???
ngeeeeheee....
KidS for RM59.90 ONLY..!!!
kat Kuching.. The Spring jer ada jual nih...

Wednesday, May 5, 2010

Its MY BIRTHDAY!!!


HYE!!!!
Promote My Bday Jap..
Hehehehe.. 5pm aldy.
Nak packing balik umah.
Baby Min waiting for me.. imagine die bawa kek bday lak!
Hahahhaa... Maybe Next 2 years.
Ok.. Daaaa..

Laydee_N : Entri syok sendiri. Thanks to all my beloved FB frens 4 d wishes.

Sunday, May 2, 2010

SunDay Nite Laughter





Laydee_N : Just Laugh!!!!

Thursday, April 29, 2010

Khas buat Si TAMAK!!



Hye all... it's late, i know...
But don't worry, I have "enough" sleep already. :p


Today entry is about Si TAMAK and Si Haloya (Haloba)..
naaaa.. kidding... 
Nothing gotta do with orang yang TAMAK..
Actually it's for somebody i called Mr. TAMAK----> u know who u R.


So for those who tertipu dengan title kat atas tu...
hehehhe...
please kindly STOP reading this.. NO NO NO..
U should SEE this.. I mean the video. 
She have an amazing voice.. 
and She's CUTE!!







Maybe ada di antara u all dah kenal die ni--> quite famous gak la lam you tube.
ALYSSA BERNAL.
But i only discovered one of her video ( Lady Gaga - Bad romance ) few minutes ago..
huhuhu.. 
From a blog ( hasil lompatan *blog hopping ) named 
My Playground
U should watch it too...
For me.. Much better than Lady Gaga Live!


Ok.. Saya curi lirik and the Chord skali.. 
This is for you Mr. TAMAK.. Hope u enjoy it.


Just in Time (c) Chords & Lyrics:
Cadd9 G AM C
I wonder if you and your heart are ready to fall in love with me
And if you asked me to wait to say the same, then I can do with that.
And Ill be here for you when youre ready just to let you know.
But you have my heart already n I cant let you go
Am C G D
Clearly we have somethin special here
And I wont stop following my heart
Cause it got me this far and I love who you are
C G Am D
I cant stop thinkin bout ya
dont wanna be without ya
Youre what I look forward to
Each and every day
Every moment with you makes me feel so brand new
I just cant stop thinkin bout ya
I wanna let (strum pause) you know I love youuu

I just cant keep this to myself, I need let it out!
Boy you do something to me that makes me sing out loud
You seem like mr perfect - I needa tell you how I feel
And I dont know what you will say, but it feels so real.
Am C G D
Clearly we have somethin special here
And I wont stop following my heart
Cause it got me this far and I love who you are
C G Am D
I cant stop thinkin bout ya
dont wanna be without ya
Youre what I look forward to
Each and every day
Every moment with you makes me feel so brand new
I just cant stop thinkin bout ya
I wanna let (strum pause) you know I love youuu

BRIDGE
Em G D
And I met you just in time
No matter where I am youll be mine X2
C G Am D
I cant stop thinkin bout ya
dont wanna be without ya
Youre what I look forward to
Each and every day
Every moment with you makes me feel so brand new
I just cant stop thinkin bout ya
I wanna let (strum pause) you know I love youuu
X2



Laydee N : Weeiii... Mr. TAMAK.. U pandai main gitar tak?! ( ala2 menjerit gitu.. cos die jauh di hujung dunia ) I nak hukum u main gitar n nyanyi skali mcm Alyssa Bernal tu. hehehhe... Tp u bawa lagu Beauty and The Beast laa.... Obviously, I'm d beauty and u are...... ~lalallalalallala~ hahahha..
Kepada pembaca2 selain Mr. TAMAK, sorry ek.. Entry kali ni mesti korang blur2 kan? hehehhe.. Thx any way cos sudi layan keHANGOLan saya ni.. Kesan dari " SLEEPING DISORDER " kot...

.:: Laydee_N Album ::.

.:: Laydee_N GuestBook ::.