Followers

Auto Backlink

.:: Laydee_N Baby Boo ::.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, February 1, 2010

What a life..

Huuuaaaa.... I'm so tired. Cleaning the house.. inside out! Alone lagi tuuu.... but a little "help" from baby min. Hehehe... I woke up a bit late this morning cos didn't sleep last night. Why??!! Hahaha.. shhhh.. rahsia. Now 10.40pm but still not sleepy yet. No movie to watch.... just now watched My Star LG final concert on TV3 (tu pun tengok part dah nak umum pemenang) , winner for this session is Tom. Tom what.. I don't know. hahahaha.. cos this is my 1st time I watch it. The funny part is when the host announced the winner name -> TOM! So of cos I thought the winner is a guy.. by chance, there's a guy (tp lupa namanya hafis). That's the 1st part... the 2nd part, ok.. he's a SHE. Tom..... maybe she's none muslim. Once again.. Teeeetttttttttt.. SALAH LAGI! 3rd part, cantik... muda, belum kawen ni. Teeeeeeeeeeeeeeeeetttttttt lagi!!!! Dah ada anak sorang.. wahhh. Tak de satu pun betul nih. Malas la nak main teka2 lagi. =X hahahaha... mulut tutup, tapi hati masih gak tak diam2. Just now dia tak mention langsung bout her hubby... just " anak tunggal saya "... hmmmmm???!!! Dah... Dah... tak yah nak teka2. Confirm salah lagi.

Huh~ rasa selesa sangat la. Rumah bersih kemas luas.. dari car park hingga belakang rumah.. dari kipas siling -- sliding door -- lantai semua berkilat, siap boleh jilat. ;p Baby min pun sibuk gak nak tolong. Hisshh... 
Bcos of the busyness (not business) I forgot to take my lunch. Uuu.. Strange, I'm not hungry. Tapi tak heran laa. Cos memang selalu lupa makan bila dah sibuk kerja. Kalau laa hari2 rumah ni bersih mcm ni kan best? ni tak.. haiz. No comment. Cakap banyak pun tak guna. Harapkan sorang jer nak kemas, then yang lain tu?!! Kecik besar, laki pompuan.. semua sama, takde beza! oooopppp.. dah.. dah.. Sabar fa.. sabar. Senang cerita, kalau berselerak lagi pasni... haaa.. jangan korang terkejut tong sampah besar yang kat luar rumah tu saya bawa masuk rumah. Apa2 benda yang "terkeluar" dari paksi2 nya... cari la dalam tong sampah! Dah semua masuk tong sampah, so takde lagi laa yang nak diselerak. Kwang3... Baby min, your toys in my 1st list!!! No exempt.. No mercy!

Cerita pasal baby min... pagi td, dia tolong saya jemur baju. Tolong hulur hanger and baju jer laa. Dah satu.. satu.. non-stop. Pastu kalau saya lambat ambik dari dia, kena pukul dengan hanger. huhuhu... Saya lak kena dera. So I just ambik2 semua yang dia hulur.. then gantung kat tali. uu... taknak kena pukul! Sakit la budak kecik ni pukul.. Nasib laa dia cute! Kalau tak... ada yang duduk dlm longkang karang! hahaha.... Tapi bila dikenang balik, rasa mcm cepat jer masa berlalu. 
Rasa mcm sekelip mata jer min dah besar.. dah pandai berjalan, bermain and kuat makan mcm saya. But too bad, she still don't know how to talk properly. Masih dengan bahasa "gugu gaga"nya... Ada gak yang heran and tanya saya, saya faham ker apa yang min cakap? Saya langsung tak faham.. saya just "ok" jer.. hahaha.jawapan malas! Ntah2 min pnah cakap "mama, u r so bad!" or whatever yang jahat2 pasal saya.. then saya jawab "ok".. hahahaha.. but yesterday I found out she can follow some of my words perfectly. Errmm.. For example : "come, we go" -come- she only can repeat the word come. "one more" - This she can repeat everything amazingly with the finger showed 1. 
I haven't try to ask her to count 1,2,3.. cos last time she count... only 1 and 3! missed the #2. She used to count only when she want to jump!! Haizz... sometime, she don't even count from 1... direct to 3. Mcm biasalah. No. 2 memang takde dalam list..
Then, dia suka ikut apa saja yang orang buat. She doesn't seems like paying much attention but she managed to do it well. So conclusion-> Fast learner? huhuh.. Fast, only the thing she want to learn. 
Hmm... Maybe not only her. Benda command laa kot?! Budak2.. Tp min ni, mcm susah la nak diajar. Sifat MELAWAN AND DEGIL sangat2 la terserlah! *Mama dia tengok dulu, sapa? hehehe.. Look like I have successfully pass down part of "me" to her.. just wait and see what's next. 
~END~

1st day... 15th June 2008 arrived mummy's home
Mummy said.. she look exactly like me when I was her age. Hmmm... Good thing, cos she won't remind me of anybody else. 

.
The latest HER.. 30th Jan 2010! Eating Machine!
Makan.. Makan.. Makan.. Berat = beras 10kg!


Soooo very NoTTy Girl!!! Tengok tangan dia.. Haisshh.. memang x leh dok diam! 
Nasib muka cute.. kalau tengah marah pun boleh sejuk balik. ahahah..

Rasa mcm magic jer.. Min tiba2 membesar... Sigh..

*I hope I won't pass down my life to you... Love you. 

1 Secreto D Amore:

weddingdressesanglew said...

Thanks for sharing this with all of us. Every girl has her most beautiful moment in the life just when you wear your own wedding dresses in your wedding.You can visit our wedding dress shop.Cheap wedding dresses have good quality. You can find ball gown wedding dresses,mother of the bride dresses,mermaid wedding dresses,flower girl dresses,strapless wedding dresses,a line wedding dresses,plus size wedding dresses,column wedding dresses,beach wedding dresses,empire wedding dresses,tea length wedding dresses,bridesmaid dresses,cocktail dresses,evening dresses,prom dresses your dream. Get your wedding dress in our bridal shop. Finally,I hope you have a happy wedding.

.:: Laydee_N Album ::.

.:: Laydee_N GuestBook ::.