Followers

Auto Backlink

.:: Laydee_N Baby Boo ::.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, February 19, 2010

Help ME!!!!!!


Pacifier.. Pacifier.. Pacifier.. Pacifier.. Pacifier.. Pacifier.. Pacifier.. 
Urrggghhhh....!!!

Baby Min dah addicted to her pacifier a.k.a Pepet!! Uuurrrrhhh... Menyesal betol laa bagi dia pepet dulu. But what to do.. dah masa Min baby dulu nangis lepas habis menyusu. Takkan nak bagi dia hisap botol kosong sampai tdo??? Kembung masuk angin satu hal lagi.. Huhuhu.. Uuuwaaaa... Now Min dah tak leh takde pepet! Gigi depan dia dah semacam jer Jongang!! uuuWaaaaaaa... muka cute.. gigi?!! Adowhh.. Tak leh jadi ni... huhuhu... 

Antara percubaan2 gagal saya...

  1. Gunting puting pepet!!! Ikut "petua" si Shiela. *will upload the pic if I found the pepet. Min dah bagi buang ntah mana ntah.. Pastu si budak kecik ni, tau2 lak dia ada byk pepet. Macam biasa la.. mengamuk nangis minta d other pepet. eeeeeeeiiiiiiiiiii.... geram nya saya!! Nangis tu jer nak kalahkan orang.
  2. Sapu minyak angin.. tttcccch ~huh~ Kebal punya budak kecik. Boleh lagi buat muka selamber hisap pepet tu.
  3. Sumbat bagi makan 24/7 tiap kali Min nangis cari pepet. Haaiiisshhh.. memang kuasa medan magnet pepet juga yang kuat! Even dah kenyang pun n mata Min ngantok kuyu macam Garfield sekali pun.. memang dia cari pepet gak. 
Aaarrrrgggghhhhhhhhhh.....
Sakit otak..


Pagi tadi... nasib baik la telinga saya ni dah bertebat dengan tudung. Tengah kemaskan barang Min untuk dihantar ke rumah babysitter.. Min nangis2 cari pepet. Ahhh.. lantak la nak nangis. *Dalam hati kesian lak.. Dah la Min ni pandai buat2 nangis ala2 minta kesian gitu. Huhuuh.. Makin la nak cair hati ni bagi pepet. Dengan tangan nya tarik2 tangan saya suruh saya cari pepet.. 

"Mama... Mama.. Pipi (pepet)"
Sambil sedaya upaya mengerah air mata yang memang tak nak kuar pun.. 
hacehh...

eiiii.. sayang saya tak ambik gambar muka Min time tu. Ahahahhaa.. Lama gak Min mengamok. AAaaa... telinga dah kebas dah, so tak kisah sangat Min nangis. Huhuhu.. Lagipun.. Min nangis, best. Selalu kalau kita dengar budak2 nangis boleh tension. Tapi Min nangis.. ahahaha.. macam Min tengah buat lawak lak. ahahaha...
Seriously, saya pun tak tau naper. Even orang lain pun suka sangat tengok Min nangis. Kalau sehari Min tak nangis or mengamok... memang tak sah. Mesti dipaksa nangis gak.. Apa nie? Melelat crita Min nangis lak..

Ok, berbalik ke topik pepet. haaa... hmm.. Actually, takde apa dah nak tulis ni. :) heee.. 
The truth is I just don't want Min to have the pepet because she got another pepet at babysitter place. Hehehe.. Kalau bagi nanti tak nak bagi lepas. Pastu bawa sekali gi umah babysitter.. Kan jadi 2 biji kat sana. Pastu ilang.. dia gak yang mengamok. Me don't wanna buy anymore. Mahal tu.. kalau gumpul semua... Boleh beli keropok. Makan lagi best.. Haiiissshhh...

Moral of the day... Bagi sapa2 yang baru nak ON THE WAY nak sumbat baby dengan pepet...
BETTER DON'T!!!!


Laydee_N : Sheila... jgn terasa. ahahahha... sikpa. Baby Mai masih boleh dicontrol..



1 Secreto D Amore:

i L a said...

baby Mai cool ja..kmk yg paksa sumbat ke mulutnya time nya nangis..

.:: Laydee_N Album ::.

.:: Laydee_N GuestBook ::.